Hur det började

Ja, det handlar om människorna i Helsingborg. Deras historier. Det var därför vi startade I Was Here. Vi berättar med andra ord om vanligt folk. Om dig och mig. Om din gamle granne.

Ja, och om killen du går förbi på väg till jobbet varje dag. Om de små händelserna i vardagen, de stora sakerna i livet.

Projektet startades av Conny Palmkvist. Sedan han lämnat det drivs det av Kristoffer Granath. 


Boken Jag var här

Boken som vi gjort tillsammans med Helsingborgshem innehåller intervjuer från Helsingborg. Vi har försökt göra något annorlunda och hålla en ärlig  ton genom hela materialet. Det är korta texter och kreativa bilder som tillsammans fångar ögonblick hos människorna vi mött - vad har de varit med om, och var är de på väg? Här möter du allt från före detta hemlösa till företagsledare som övervunnit sitt drogberoende. Boken har gjorts i samarbete med Helsingborgshem, för att spegla vår stad genom människorna som bor här.

1466669067905-1.jpeg

Vi får möta ett 50-tal människor vi annars mest går förbi. Jag känner pulsen gå upp. Det är smått fantastiskt att det räcker med en bild och några rader för att en främling ska förvandlas till en fantastisk berättelse.” — Bob Hansson, Helsingborgs Dagblad.


Exempel på intervjuer