Kontakt

Skicka ett meddelande till mig?

För att komma i kontakt med mig så behöver du skicka ett mail till kontakt@connypalmkvist.se eller använda formuläret nedan. Jag svarar så fort jag kan.

Tack för ditt intresse. 


PRESS

Skärmavbild 2016-11-03 kl. 13.45.16.png

Jobbar du för en tidning eller skriver för en blogg? Allt material angående min nya roman vintern hittar du via länken. Där finns också pressbilder. För äldre böcker, skicka ett mail. 

Press för romanen Vintern hittar du här


BOKA MIG

Bokprat, skrivarkurser och föreläsningar

Du kanske driver en bokhandel, arbetar på ett bibliotek eller är ansvarig för en utbildning på universitetet? Då har du kommit rätt . Jag har varit runt och föreläst under mer än 10 år, och det är lika ofta inför studenter som nyfikna bokläsare. 

Jag driver också skrivarkurser och har arrangerat fler än 100 textverkstäder för vuxna, barn och unga. Det finns ett flertal tidningsartiklar om dem som varit riktad mot barn & unga. 

Artikel 1 / Artikel 2 / Artikel 3 / Artikel 4 / Artikel 5 /

Under en av kurserna gjorde vi en bok tillsammans med barnen:

Exempel på tidigare bokningar

Med hjärtat för boken
- En kväll med Brombergs på Berwaldhallen. 

Lunds Stadsbibliotek
- Inspirationsdag för barnbibliotekarier. Om skrivande och att arbeta med barn & unga

Bonnier utbildning
- Seminarier för lärare i Stockholm och Göteborg

FöreläsningVårdutbildningar
- bl a Mittuniversitetet

Föreläsning Bröstata
- En dag för inspiration och behovsinventering

Bokprat
- Frukostsamtal på Stadsteatern, Stockholm
- Lunds stadsbibliotek
- Bokia i Kungsbacka
- Kristianstad stadsbibliotek
- Höganäs stadsbibliotek
- Malmö stadsbibliotek
- Kvidinge Föreläsningsförening 

Skrivarkurser
- Skrivarvecka Eva Susso
- Skrivarvecka A Edwards
- Skrivarkulan 5 år
- Fler än 80 skolbesök

Författarbesök
- Einar Hansen
- Svensgårdsskolan
- Jonstorpsskolan
- Fredriksdalsskolan
- Elinebergsskolan
- PeterSvenskolan
- Larödsskolan
- Holstagården
- Johannes Hedberggymnasiet

Sagt av trevligt folk

"Sammantaget tycker jag att det har varit en otroligt givande kurs med engagerade kursledare, konstruktiv feedback och massor av utvecklande tips på litteratur och skrivövningar, som gav mersmak och verkligen kan rekommenderas till andra. 
/ Helena, deltagare Skrivarkurs

"Tack  för en mycket trevlig och lärorik presentation! Eleverna var mycket positiva och glada för de tips de fått. Din bok var populär.
/ Bitr. rektor Johannes Hedberggymaniset

"Conny är den bästa redaktör jag någonsin arbetat med. Han är superproffsig, ödmjuk och oerhört kompetent. Alla som vill få hjälp med sin bok borde få chansen att arbeta med denna man! Han kan hjälpa dig och lyfta ditt manus till höjder du inte trodde var möjligt! Dessutom tar han sid tid för en och lär ut saker längs med vägen! Mina allra varmaste rekommendationer!"
/ Sophia Sundberg, föreläsare och nätverksguru

"Conny är så mycket mer än en redaktör eller coach. Han är en kreativ samtalspartner som hjälper mig att ta mitt författarskap vidare och som ger mig energi när jag som bäst behöver det."
/ Lars Rambe, författare

"Conny har en riktigt fin förmåga att identifiera stil och röst och ser direkt när du bryter mönstret. Han har hjälpt mig att förbättra min roman oerhört mycket. Jag kommer absolut anlita honom flera gånger igen."
/Joakim Anderson, författare till romanerna Mördaren inom mig och Repa i lacken.

”Conny Palmkvist var tuff, men konstruktiv. Bestämd, men lyhörd. Oron över att någon skulle pilla i min text försvann snart. Resultatet blev en bok som många nu har läst och uppskattat. Ett gott samarbete med en redaktör är inte viktigt. Det är oumbärligt!”
/Jerk Schuitema, författare

”Conny pekar på svagheter i manus och i dina karaktärers karaktär. Han tvingar dig att döda dina darlings, allt för att hitta kärnan i berättelsen. Jag är väldigt nöjd med vårt samarbete och rekommenderar honom varmt som skrivarcoach eller redaktör.”
/Sölve Dahlgren, författare

"Conny var noggrann och kunnig i redigeringen. De få gånger vi tyckte olika om handling, tempus eller ordval motiverade han sina val väl. Dessutom var Conny effektiv och mycket tillgänglig."
/ Pernilla Alma, författare

"Conny har en unik förmåga att granska, lyssna och läsa. Just det man behöver när man skrivit ett manus och är totalt blind för orden. Han tillrättavisar, undervisar och kritiserar på ett varmt, ödmjukt och uppmuntrande sätt. Jag fick inte bara hjälp med min text, jag hittade min berättarröst och fick hjälp att färdigställa ett manus. Ovärderligt!"  
/Anne Liljeroth, författare till Bara människor

“Att få lektörsutlåtande av Conny Palmkvist var en stor vändpunkt för mig. Conny analyserade manuset och såg det som behövdes strykas, samtidigt som han framförde sina synpunkter på det som var bra. På så vis kunde jag gå vidare i mitt arbete med boken och den blev sedan antagen av ett förlag.“ 
/Jessica Hardiman, författare till Valentin

 "Din sammanfattning och kritik av mitt manus ”Lärarns pojke” var mycket värdefull för mig. Jag läser den ofta. Du har påpekat viktiga ingredienser som måste till för att en bok skall vara läsvärd."
/ Bengt Bjerstaf, författare till Lärarns pojk

"Jag blev glad när jag fick omdömet om mitt manus. Även om jag var nöjd med min text visste jag inte hur andra skulle uppfatta den. Tack vare lektörsläsningen fick jag feedback på vad jag kunde förbättra och jag fick ännu mer självförtroende att fortsätta tro på min idé. 
/ Terese Alvén, författare

"Stort tack för din briljanta insats i går. Mycket att tänka på där, om att få sin historia att fungera. Hoppas vi får nyttja dina tjänster igen, och att du får komma ut och genomföra många sådana här inspirationsföredrag."
/ G. Rambech, Nyföretagardagen

"Det var verkligen en underbar vecka. En vecka fylld av inspiration, spännande skrivövningar, massor av prat, praktiska skrivartips, trevliga människor, god mat, rogivande omgivningar, svettiga skrivövningar, kaffe med dopp, intressanta besök, mera skrivövningar..."
/Eva, deltagare Skrivarkurs

"Ditt föredrag var så givande och så gripande. Tack ska du ha! Vilken stark kille du är! Lycka till i fortsättningen!"
/Åhörare föreläsning, Mittuniversitetet

"Efter kursen har jag fortsatt skriva en stund varje dag och fått användning för mycket som jag lärde mig på kursen. Jag har överraskat mig själv med att för första gången komma på en intrig som kan bli en hel bok om jag lyckas skriva den..." 
/Kristina, deltagare Skrivarkurs

"Kursen gav mer än jag förväntat mig. Rädslan försvann med er som kursledare. Ni var mycket kunniga, välplanerade, pedagogiska. Stort plus för den goda ekologiska maten, för möten med nya trevliga människor med andra erfarenheter än jag och för ER, som gjorde kursen till en härlig sommarupplevelse att minnas."
/ Elisabeth, deltagare Skrivarkurs 

"Stort tack Conny för ditt suveräna framförande i Luleå i dag. Jag bor i Kiruna men for till Luleå för att få lyssna på dig."
/Åhörare, föreläsare Luleå

”Conny var rolig att lyssna på - det var intressant och chill!"
/Elev Filbornaskolan

"Jag fick ut mycket mer av kursen än jag hade förväntat mig. Ni lyckades få in väldigt mycket användbar kunskap och tips på den korta tiden och ni förmedlade ett konstruktivt sätt att tänka om skrivande."
/Kristina, deltagare Skrivarkurs

"Eleverna är ju urinspirerade när de kommer från skrivarverkstaden, jättekul."
/ Lärare Holstagården

"Det var en mycket spännande kurs med högt tempo från början till slut, vilket passade mig utmärkt. Mycket spännande med de inbjudna gästerna, vilket rätade ut mina frågetecken."
/Hillevi, deltagare Skrivarkurs