Länkarna, Helsingborg

Länkarna, Helsingborg

”Ja, var ska jag börja? Supit har jag gjort sedan jag var liten. Jag gick till sjöss som ung, med LB-färjorna. Jag förfalskade mina papper, eftersom jag bara var fjorton år gammal. Man fick börja i köket, och gick sedan vidare till att jobba på däck när man fyllt sexton. Efter det arbetade jag med allt möjligt, rätt mycket här i stan. På senare år brukade jag gömma spriten i ett par buskar på vägen till jobbet, och tanka på rejält, så att jag klarade mig hela dagen."

Knutpunkten, Helsingborg

Knutpunkten, Helsingborg

”Jag har jobbat i det mobila teamet sedan 2009, och vi utgår från Knutpunkten. Ofta frågar folk vad vi gör. Vad jobbet går ut på. Då svarar jag att vi pratar med ungdomar och försöker slussa dem vidare. Vi försöker motivera dem. Vi försöker hjälpa. Man ser ju mycket skit, förstås, inte minst här nere i centrum. Jag blev chockad när jag började, och blir det fortfarande.#

Söder, Helsingborg

Söder, Helsingborg

”Jag växte upp i Helsingborg, men i ungdomen flyttade jag till Stockholm. Det fanns inte så mycket här på den tiden. Där uppe arbetade jag som läroverksingenjör och kemiingenjör under flera år, men till slut hamnade jag på försvaret. Där sysslade jag med forskning. Trettiofem år senare flyttade jag tillbaka till Helsingborg och nu bor jag i samma hus som jag föddes i. Det är i norra Helsingborg, men jag gillar söder och salutorget.”